Er du kunde i DNB Bank, og trenger penger til forbruk? I så fall er DNB Bank forbrukslån trolig et godt alternativ for deg, i alle fall om du allerede har sparekontoer, forsikringer og eventuelt andre avtaler hos banken. På denne måten samler du alle tjenestene i én og samme nettbank, samtidig som du kanskje får gunstigere betingelser på forbrukslånet ettersom banken allerede kjenner økonomien din godt. For øvrige søkere finnes det trolig bedre alternativer til norske forbrukslån.

Betingelser og vilkår for lånet

Det er sjeldent at de norske sparebankene har de beste vilkårene for forbrukslån, men DNB Bank er slettes ikke så ille. Den effektive renten varierer avhengig av lånesummen (her kan du søke om å låne mellom 10 000 til 250 000 kroner), og for de største lånene med lengst nedbetalingstid ligger renten på knappe 17 prosent. Skal man søke om mindre summer så vil renten kunne stige opp mot 50 prosent dersom nedbetalingstiden bare er noen måneder, men det behøver ikke nødvendigvis utgjøre så mange kroner ettersom nedbetalingen er kort og lånesummen tilsvarende.

Utover dette er det verdt å nevne at man selv velger størrelsen på de månedlige nedbetalingene, forutsatt at man betaler inn minst 3 prosent av utestående saldo. Det gjør at man kan ha en fleksibel nedbetaling, som uansett er satt til å være maksimalt 10 år for DNB Bank forbrukslån.

Fordeler med forbrukslånet

Fordelen med å velge DNB Bank forbrukslån er størst hvis du allerede er kunde i banken. Da vil du kunne få gunstigere betingelser ettersom banken har full kontroll på økonomien din fra før, og det vil bli enklere å forhandle om betingelser, utsettelse av nedbetaling og eventuelle avdragsfrie måneder. For de som ikke er kunde av banken så vil det kanskje lønne seg å søke forbrukslån i en uavhengig bank. Utover dette er det ikke de helt store fordelene med DNB Bank forbrukslån, men absolutt et gunstig lån for kunder av banken.

Søke om lån

Du søker enklest om DNB Bank forbrukslån dersom du allerede er logget inn i nettbanken, ettersom mye av informasjonen om deg da blir automatisk lastet inn. Det er uansett ikke noe problem å søke dersom du ikke er kunde heller, og søknadsskjemaet er relativt lettfattet. Det blir foretatt en kredittvurdering av deg når du søker om lånet, og her er det viktig at du ikke har betalingsanmerkning(er), har en eller annen form for inntekt og at du er av minst myndig alder.